Miért tilos a babáknak mézet enni?
2015. október 31. írta: Lufivid

Miért tilos a babáknak mézet enni?

mezbotox.png

 

 Mindannyiunkban ott lakozik milliárdnyi baktérium, hiszen az ételekkel, italokkal óriási mennyiségben fogyasztjuk őket. Vannak közöttük jók és rosszak, akik egymással is versengenek és belőlük alakul a ki a bél normál flórája, sőt végül többen lesznek, mint a mi saját sejtjeink! (Utóbbiról bővebben ITT!)

 A csecsemő, amikor meglátja a napvilágot, akkor még szinte teljesen steril. Aztán elkezdi fogyasztani az anyatejet, amiben ott vannak a védelmet biztosító antitestek, amit az anya immunrendszere gyártott le a kórokozók ellen. Ahogy a csecsemő növekszik, 6 hónapos kora körül elkezd az anyatejen kívül mást is fogyasztani, immár nem kórokozó-mentes anyag kerül a beleibe, amiből szép lassan megtelepednek a jófiúk és nem hagyják a betegségkeltő társaikat szaporodni. Ehhez körülbelül 6 hónap szükséges, tehát 1 éves korra alakul ki a bélflóra.

 Ezért van az, hogy a felnőtt ember már egész nyugodtan fogyaszthatja a mézet, holott abban könnyen előfordulhat a Clostridium Botulinum nevű baktérium, aki a méltán híres botulinum-toxint, ismertebb nevén Botoxot termeli! Igen ez az, amitől hónapokra kisimulnak a ráncok, ha az izomba fecskendezik! A toxin eme remek hatását izomlazító tulajdonságának köszönheti, amitől a ráncot okozó feszes arcizmok elernyednek. Ámde, ha nem az izomba és nem kis mennyiségben jut be a toxin, akkor más izmok is bénulhatnak, ami a légzés leállításával azonnali halálhoz vezethet. (A szépészeti használatról bővebben egy másik cikkünkben ITT)  

 Tehát van, amivel a felnőtteknek sem árt vigyázni: a lejárt konzervek púpos tetejét a benne lévő gáz okozza, amit termelhetett az említett Clostridium botulinum, miközben igen hevesen szaporodott. Az ilyen konzervet elfogyasztva már olyan mennyiségben kerülhet belénk a baktérium és a toxinja, hogy a bélflóránk sajnos kevés lesz a védelemhez…

 

Még egyszer, ami fontos: 1 éven aluli csecsemőknek tilos mézet adni, vagy mézzel édesíteni a tápszerét! Valamint: ne együk meg a lejárt, főleg a púposodott konzervet!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://medikus.blog.hu/api/trackback/id/tr177962424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása