Virágföldfalás? Vakolatevés? - Hinnéd, hogy van ésszerű magyarázat?
2015. október 23. írta: r.reka93

Virágföldfalás? Vakolatevés? - Hinnéd, hogy van ésszerű magyarázat?

nevtelen.png

A fenti képeket elnézve nem indul el a nyálelválasztásod, ugye???

De ha mégis, ne ijedj meg, ez nem az őrület jele, csak a vashiányé!

A pica, vagy más néven fonákétvágy tulajdonképpen egy vágy nem élelmiszer jellegű dolgok elfogyasztására. Gyakran fordul elő gyermekeknél és terhes nőknél. Úgyhogy ha a kishúgod belopózik a szobádba, hogy kiegye a virágaid földjét vagy a terhes barátnőd vágyakozva nézi, a WC-papír gurigákat nem kell megijedni, különösen, ha a vashiány egyéb tüneteit is látod rajta (sápadtság, gyengeség, repedező körmök).

 Egy egyszerű vérvételből a háziorvos meg tudja állapítani, hogy fennáll-e a vashiány, a vas pótlása pedig nem egy nagy ördöngösség.  A gyermekek és a terhes nők a növekedésük, illetve a magzat fejlődése miatt igényelnek több vasat. Gyakori még a tünetegyüttes vegetáriánusoknál, mert a növények a vasat más formában tárolják, mint az állatok vagy mi, emiatt nehezebb felvennünk növényi táplálékból.  Vashiánya azonban másnak is lehet, ilyen esetben azonban érdemes utána járni a vashiány okának is, hiszen az krónikus˙(észrevétlen, de akár évekig is tartó) vérvesztésre vagy a bél betegségeire és az ebből következő felszívódási zavarokra is utalhat.

 Persze, ha a kerti grillpartin a haverod megeszi az összes cigi csikket és közben az „Albatros”-t énekli, arra a magyarázat a vashiánynál is egyszerűbb: etil-alkohol.

A bejegyzés trackback címe:

https://medikus.blog.hu/api/trackback/id/tr57991585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása